Blog promotiemateriaal

Onze blog is verhuisd: www.pascogifts.com/nl/blog

Graag laten we jou kennis maken met nieuwe blog over promotiemateriaal en promotionele gadgets voor je merk of bedrijf.

In categorie Allerlei, Cadeau Idee, FAQ, LiveChat, Nieuws, Promotie Idee, Tips, VIP tweet, Video


Open brief aan EFPIA

Geachte Europese Federatie van Verenigingen van Farmaceutische Bedrijven (EFPIA),

Wij zijn trots op de jarenlange relatie tussen onze sectoren en zeggen u dank!
Zolang als wij ons allebei kunnen herinneren, zijn onze sectoren met elkaar verbonden. De farmaceutische industrie gebruikt promotionele producten lang niet alleen om meer merkbekendheid te genereren. Nee, u gebruikt promotionele producten ook vaak op een creatieve en doorgaans educatieve manier. Om patiënten en consumenten goed over uw producten en diensten te informeren en te instrueren. In een wereld waarin het internet is uitgegroeid tot “de tweede opinie”, is het immers belangrijk dat patiënten en consumenten correcte informatie krijgen over uw producten en diensten.

Promotieartikelen zijn als enige reclamemedium in staat om de vijf zintuigen aan te spreken.
In een wereld waarin consumenten overstelpt worden met reclameboodschappen, nemen promotieartikelen dan ook een unieke positie in! Een gedrukte advertentie, een pop-upreclame, een tv- of radiospot: stuk voor stuk kunnen ze de consument verstoren en afleiden. Maar een promotioneel product, dat spreekt de consument aan. Hij is er blij mee en gebruikt het in zijn dagelijks leven.

De Europese Federatie van Verenigingen van Farmaceutische Bedrijven (EFPIA) heeft evenwel plannen om deze effectieve manier van adverteren volledig te bannen voor al haar leden. Waarom?
De federatie stelt dat de sector binnen een industrieel kader van zelfregulering moet streven naar meer openheid, verantwoordelijkheid en ethisch gedrag. Op zich is dat een goede ontwikkeling. Hun ultieme doel is om gelijke relaties tussen alle stakeholders van de farmaceutische industrie tot stand te brengen, gebaseerd op onderling vertrouwen en transparantie. Maar het is niet door het gebruik van elk promotieartikel zomaar te bannen, dat ze meer openheid of vertrouwen tussen stakeholders zullen creëren.

De zogenaamde EFPIA Code on the Promotion of Prescription-only Medicines to, and Interaction with, Healthcare Professionals (HPC Code) laat momenteel “goedkope” geschenken voor promotionele doeleinden toe. Als u niet langer gebruik mag maken van dit eenvoudige, maar bijzonder doeltreffende communicatiemiddel, zult u ter compensatie aanzienlijk hogere marketingbudgetten moeten voorzien. En we weten allemaal dat hogere marketingkosten een negatieve invloed hebben op de prijs, wat de relatie met de overheid onder druk zet en uiteindelijk ook een negatieve invloed heeft op de perceptie van de farmaceutische industrie bij het grote publiek.

Zelfs de wetgever acht het niet nodig dat ontvangers een bewijs bijhouden van geschenken die ‒ momenteel ‒ minder dan tien euro waard zijn, zo blijkt uit de richtlijn terzake. Van dergelijke geschenkjes kan immers niet worden verondersteld dat ze geldelijk voordeel opleveren of invloed uitoefenen.

Wij vragen dan ook met aandrang uw steun voor het behoud van de bestaande regels van de HPC-code, die het gebruik van “goedkope” promotionele producten toestaan. Zo kunnen we voorkomen dat er een communicatiemiddel verdwijnt en dat de marketinginitiatieven van de farmaceutische industrie negatief worden beïnvloed.

In categorie Allerlei


Het beste van Open Monumentendag

Op 8 september 2013 is er de jubileumeditie (25) van Open Monumentendag Vlaanderen.

De kantoren van Pasco Business & PromoGifts in de Stationsstraat te Aalst (bezoekersadres) zijn erbij.  Van harte welkom!

Meer informatie: inventaris.openmonumenten.be

In categorie Nieuws


Koninklijke ondertekening

Koning Willem-Alexander en voormalig Koningin Beatrix ondertekenen met de Parker Sonnet te verkrijgen bij PascoGifts.com

In categorie Cadeau Idee, Nieuws


Noviteiten 2013

Het wordt zomer… Vraag uw gratis PascoGifts.com catalogus.

In categorie Nieuws, Promotie Idee


Nieuwe catalogi online

In categorie Tips


Consistente rol voor promotionele producten

Uit representatief onderzoek van marktonderzoekbureau One Question onder 176 bedrijven in Nederland, geeft 43% van de ondervraagde opdrachtgevers zelfs aan dat hun budget in 2012 gelijk is gebleven aan het budget van 2011.

Marketingbudget
Als we alle gegevens leggen naast de budgetten die opdrachtgevers ook (kunnen) inzetten, zoals buitenreclame, radio en tv, kunnen we wel vaststellen dat er een consistente rol voor promotionele producten binnen het totale marketingbudget is weggelegd.
Wanneer we relatiegeschenken, kerstpakketten/eindejaarsgeschenken, reclameartikelen en premiums met elkaar vergelijken zien we dat reclameartikelen gemiddeld door 71% van de ondervraagde respondenten in 2012 zijn ingekocht. Relatiegeschenken komen op de tweede plaats: 62% van de respondenten geeft aan dat deze in 2012 door hun bedrijf zijn ingekocht. Vlak daarachter volgen kerstpakketten met 57%, terwijl 39% van de ondervraagde respondenten aangeeft dat hun bedrijf in 2012 premiums heeft ingekocht. Bron: One Question, NewZ

In categorie Nieuws


Lolli Clock Rocks

Video Lolli Clock collectie PascoGifts.com

In categorie Cadeau Idee, Promotie Idee, Video


Veel voor weinig geld

Pascogifts.com produceert, verdeelt en bedrukt promotiemateriaalpromo kleding enrelatiegeschenken. Onze promotionele producten zijn de meest functionele, leuke en gegeerde reclamedragers.

Pasco relatiegeschenken en promotieartikelen zijn niet alleen functioneel, handig en super leuk…  ze maken ook constant én langdurig reclame voor U, uw merk, uw bedrijf of uw idee.

10 of 10.000 stuks nodig? We zorgen voor een vlekkeloze bedrukking en stimulerende promotie van uw boodschap. Kortom: Pasco brengt reclame aantrekkelijk & functioneel bij uw doelpubliek.

Nieuw, populair, origineel, goedkoop, luxe, weinig, veel: onze catalogus staat online én -belangrijk- de helpdesk is nooit veraf. Straffe collectie, gemakkelijk zoeken, eenvoudig bestellen, gratis drukproef en gratis levering: laat u helpen door Pascogifts.com

In categorie Allerlei, Cadeau Idee, FAQ, LiveChat, Nieuws, Promotie Idee, Tips, VIP tweet


Keramiek en aardewerk worden duurder

Brussel verhoogt invoerrechten Chinees aardewerk

Om de interne markt te beschermen, heeft de Europese Commissie besloten […] de douanerechten op 55 serviesartikelen van porselein en aardewerk, die uit China worden geïmporteerd, te verhogen van 17,6 procent tot 58,8 procent”, meldt Les Echos. In het economische dagblad valt te lezen dat Brussel deze procedure is gestart “naar aanleiding van een klacht die Europese producenten op 31 januari 2012 hebben ingediend” en dat “deze verhoging in eerste instantie tijdelijk is: volgend jaar mei zal de Commissie, na nieuwe onderzoeken en als wordt bevestigd dat er sprake is van dumping, de lidstaten vragen te stemmen over de handhaving van deze sancties voor een periode van vijf jaar”.

Moeten we nu van een ‘belangrijke en moedige’ beslissing spreken?” zoals twee Franse ministers hebben gedaan, vraagt de Franse krant zich in zijn hoofdartikel af:

Dit besluit is geenszins uitzonderlijk. De Commissie heeft onlangs twee soortgelijke beslissingen genomen. Zij heeft twee onderzoeken ingesteld naar zonnepanelen, die veel zwaarder op het handelstekort van Europa ten opzichte van China drukken (het afgelopen jaar had de invoer daarvan een waarde van ruim 20 miljard euro). En ze is van plan ook een onderzoek te starten naar een hoger segment met dus een bijzonder grote symbolische waarde, namelijk telecomapparatuur. In China beginnen de autoriteiten en de media blijken van ergernis jegens deze hardere opstelling te tonen, wat niet per se een slecht teken is.

Deze nieuwe houding van Brussel is niet zozeer het gevolg van de economische crisis in Europa als wel van het economische succes in China. Om een krachtige groei in stand te houden, hebben de Europese bestuurders een hele reeks praktijken laten voortwoekeren die in strijd zijn met de regels van de internationale handel, zoals miskenning van intellectueel eigendom, subsidiëring door lokale overheden of dumping. Het grootste land ter wereld is niet langer een arm land dat speciale privileges verdient. Daarom is het logisch dat zijn belangrijkste handelspartner, de Europese Commissie, maatregelen treft telkens wanneer de grenzen zijn overschreden, en zich daarbij houdt aan de strenge voorschriften van de Wereldhandelsorganisatie. Maar het zou een illusie zijn te denken dat het Europese bedrijfsleven kan worden gered door hier of daar douanerechten te heffen.

Bron: PressEurop & LesEchos


In categorie Nieuws


Volgende Pagina »